PROJECTS

Città Studi


An appartment at the rooftop of a ’40 palace, and a balcony overlooking it. The client buys it and outsources to Spezyale. The choice of the area, even the street, is laid down by heart; the owner has spent there her childhood, opposite it, where her grandparents lived. The interior structure is wonderful, only lightly degraded. The fundamental decision is not to modify the original map; the challenge is to let it become attractive, keeping the memory of the time.

Everything exists remains. Extraordinary pavements of geometric cement tiles, in grey, orange and apricot tones, with some interventions of black to give it personality. Wooden fixtures with big squares.
Every plinths thrown away, substituted by a band of 20 cm like the cement tiles, of a very dark bordeaux colour.
The kitchen and the bathroom are the greatest challenge: two parallel tapes, long and narrow, that needs to become actual and modern. In the bathroom we need to give up the bathtub and the light blue tiles because too much ruined to be safe; but instead them a cristal shower, a very simple black marble top which gives it vitality with semplicity. The kitchen becomes a little jewel of style, on the pavement of cement tiles in a soup way some steal home appliances, a black fridge, a black marble top and a bordeaux shell link together the all ambient, and finally a copper band as a back kitchen with a vintage lamp.
‘cause the real luxury is to dare, with measure and secrecy, without never be trivial.
Progetto Bagno - Spezyale
Progetto Cucina - Spezyale
Casa Pietro Progetti Spezyale
SEND MESSAGE
[contact-form-7 404 "Not Found"]
×

This site uses cookies. By continuing to browse the site or click on "Accept", you are agreeing to our use of cookies. more information

This site uses cookies. By continuing to browse the site or click on "Accept", you are agreeing to our use of cookies.

Chiudi